Tandläkare i Täby för god munhygien

Om du vill ha god munhygien och undvika framtida problem med värk i tänder, karies, tandlossning och annat, kan du regelbundet besöka en tandläkare i Täby. 

Av någon anledning ingår inte tandvård i den allmänna sjukförsäkringen. Visst får man en del av kostnaden täckt, men stora ingrepp kan kosta mycket pengar. Därför är det klokt att ha en god och regelbunden kontakt med en tandklinik. Då upptäcks potentiella tandproblem i tid och de kan åtgärdas till rimliga kostnader.

Den som råkat ut för akut tandvärk vet hur viktigt det är att ha en upparbetad kontakt med en tandläkare. Tandvärk till följd av inflammation i en tand blir till en plåga om tanden inte omedelbart åtgärdas. Och lika illa är det om en tand skadas vid ett fall eller ett slag. 

Men gör det inte alldeles för ont att gå till en tandläkare? Det är en gammal fördom! Den som upplevt svensk tandvård vid mitten av 1900-talet kan förstås ha utsatts för långsamma borr utan kylning. Någon onödigt ambitiös tandläkare inom skoltandvården kunde också dra ut tänder helt i onödan. 

Tandläkare i Täby ger modern tandvård

Du känner ibland att det ilar i tänderna när du äter något kallt eller riktigt varmt. “Jag tycker att vi ska köpa tandkrämen som de gör reklam för på TV”, säger du en morgon till din fru. “Varför det?”, frågar hon. “Tandläkaren gör ju reklam för ett tandkrämsmärke som gör att ilningar i en tand försvinner”, svarar du.

“Det där tror jag inte alls på”, säger din hustru. “Det är mycket bättre att du går till en välrenommerad tandläkare och får dina tänder undersökta”. “Ingen idé att bråka med hustrun”, tänker du. Istället bestämmer du dig för att boka besök hos en tandläkare i Täby.

När du kommer till kliniken tar en tandhygienist hand om dig. Hon tar röntgenbilder på dina tänder och efter en stund kommer tandläkaren in i behandlingsrummet. “Du har inga hål i tänderna och din tandstatus är allmänt god”, förklarar tandläkaren. “Men jag föreslår att vår tandhygienist rensar dina tänder från tandsten så att du inte råkar ut för tandlossning i framtiden”.