Tandläkare för hela familjen

Varför gå till olika tandläkare i familjen? Det kan underlätta om alla går till samma tandläkare och kanske till och med vid samma tillfälle. Då kan du även göra något mysigt av det.

Är du en av de som brukar dra ut på tandläkarbesöken? Det känns helt enkelt inte som att du har tid. Men när det gäller dina barn så sköter du alla besök till tandläkaren exemplariskt. Så varför inte se till att gå till samma tandläkare, eller åtminstone samma klinik, med hela familjen?

Det kan bli en trevlig stund som hjälper barnen att se hur viktigt det är att gå till tandläkaren och vikten av att ta hand om sina tänder. Tycker barnen att det är lite obehagligt så kan det också bli bättre när de ser att ni föräldrar inte tycker att det är några problem. Det blir mer odramatiskt när hela familjen ska på besök, istället för bara ett, eller flera, av barnen.

Välj rätt tandläkare

Har du argumentet att det är svårt att hitta en bra tandläkare för hela familjen? Då har du kanske gått till fel tandläkare. Eller kan det vara så att du försöker dra på ditt besök? Om du är ute i god tid så är det aldrig några problem att hitta tider som passar för er allihop. Och om ni inte vill gå till samma tandläkare, för att tandläkaren kanske inte passar för alla, så finns det kliniker med många tandläkare att välja bland.

Det är bara att prova dig fram tills du hittar någon som du känner fungerar för dig. Med minst ett besök per år så har du möjlighet att hitta någon som passar perfekt.

Tandläkare med specialkunskaper

Tycker du, eller någon i familjen, att det är väldigt jobbigt att gå till tandläkaren? Det finns tandläkare som är specialutbildade för tandläkarskräck. Ett obehag som är så förlamande att det gör att en del patienter har stora problem med att gå på sina besök. Men med hjälp av en specialutbildad tandläkare så ordnar det sig.

Om du själv har den typen av problem så kanske det inte är så bra att du tar med dig dina barn på dina besök. Eller så är det mycket bra att du gör det. Det kan peppa dina barn att se att du övervinner din rädsla. Modig betyder ju att du gör något som du är rädd för att göra.