Lekandet får ett hårt slut med tandskada

Så mycket barnen ser fram emot denna dagen, dagen då de äntligen ska få åka till Busfabriken igen. Som små vildingar går det alltid vilt till. Det är kul för dem med många nya kompisar.

Barnen har tjatat hål i öronen på en ända sen de fick reda på att ni skulle till Busfabriken. En dag i Malmö blir det, för att de vuxna ska få gå och handla lite i lugn och ro får man muta barnen med en massa bus. Det är bra, då blir de av med sin energi först och kanske till och med kan sova lite i vagnen. Som små vilda huliganer har man, det är alltid fullt upp. Varenda gång man åker till Busfabriken står man ibland med hjärtat i halsgropen av att de är så äventyrliga. Allt var frid och fröjd tills det som inte fick hända hände. I den vilda leken lyckades det ena barnet ramla och slå av en tand.

Akut för de akuta ärendena

Som förälder känner man sig hjälplös i ett sådant läge. Att se sitt barn med tårar som forsar ner från kinderna av smärta. Det är inget vidare kul. Dagen ändrade drastiskt riktning, i stället för mer kul och shopping blev det akut tandvård i Malmö, förhoppningsvis kan de lyckas rädda tanden så väl det går. När något sånt här händer är det guld värt att det finns kliniker som erbjuder akuttider och även att man vet var de finns. Annars hittar man dem med en enkel sökning.