Felix hade ont i tanden

Man bör lyssna på sin kropp, speciellt när den skickar smärtsignaler. En liten och “mild” smärta kan plötsligt bli en rytande jag-dör-smärta om man inte tar hand om det i tid. Det hände Felix.

Det är inte rätt tillfälle. Det var Felix ständiga ursäkt till att inte gå till tandläkaren. Man har alltid hört att man måste gå på rutinundersökningar varje år, för att förekomma karies o.s.v. Det visste han. Men han hade aldrig tid för det.

Att åka till tandläkaren kändes inte så viktigt precis då. “Jag gör det sen”, sa han till sig själv för att lugna sitt samvete. Sen började det att göra ont i en av kindtänderna. Då kände Felix sig orolig, men eftersom han tyckte det var för dyrt med tandläkare övertalade han sig själv om att det inte var så farligt.

Var inte som Felix

Månaderna gick. Nästan ett år senare hade Felix ständigt ont. Han kunde varken dricka iste eller äta knäckebröd. En sen kväll gjorde det så ont att han trodde ansiktet skulle spricka. Då var det behov av akut tandvård i Norrköping, staden där han bor.

Tur nog fick han en besökstid inom 24 timmar och man kunde rädda tanden. Men det blev en både dyr och lång behandling. Läkaren förklarade att om han inte skippat sina årliga rutinbesök och tagit bättre hand om sin munhälsa, så hade detta inte hänt. Felix erfarenhet är en läxa för alla som i tystnad har ont i tanden. Ring tandläkaren och boka tid så snart som möjligt!